گروه علمی و خبری تسنیم

مطالب مفیدی از سراسر وب

گروه علمی و خبری تسنیم

مطالب مفیدی از سراسر وب

  • ۰
  • ۰

اگر قصد خرید یک محصول چرم را دارید باید با اصول تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی آشنا باشید تا خریدی خوب را تجربه کنید در این مقاله 5 روش مهم تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی را به شما آموزش می‌دهیم.

 

چرم یکی از قدیمی‌ترین و اصلی‌ترین مواد اولیه برای تولید کیف‌، کفش و کت محسوب می‌شود. انسان‌ها، سالیان درازی است که به خاطر نرمی، دوام و کیفیت چرم، از آن برای پوشش خود استفاده می‌کنند. در حقیقت اگر می‌خواهید محصولی را برای سال‌ها با همان زیبایی و کیفیت اولیه در اختیار داشته باشید، انتخاب محصولات چرم بهترین گزینه برای شماست.

تا به حال شده که قصد خرید محصولی با چرم طبیعی را داشته باشید اما به اشتباه چرم مصنوعی را انتخاب کنید؟ احتمالاً در این موارد بسیار ناراحت و ناامید شده‌اید؛ چون علاوه بر اینکه پول خود را هدر داده‌اید، محصول مورد علاقه شما نیز عمر زیادی نخواهد داشت. حتی ممکن است باعث آسیب به سلامتی شما شود. هرچند تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی نیاز به تجربه دارد؛ ولی با استفاده از برخی روش‌ها می‌توانید تا حدودی از کیفیت و نوع چرم، اطلاعاتی را کسب کنید. در مقاله امروز قصد داریم پنج روش مهم تشخیص چرم اصل از چرم مصنوعی را آموزش دهیم که مطمئناً برای شما مفید خواهد بود.

 
1- استفاده از حواس
یکی از راه‌های ساده برای تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی استفاده از حواس است.

 
- حس بینایی
چشم‌ها هرگز دروغ نمی‌گویند. با دقت به سطح چرم نگاه کنید. به دلیل اینکه سطح بدن حیوان غالبا دارای رگ و خطوط طبیعی می‌باشد، چرم طبیعی نیز معمولا دارای خطوط غیریکنواخت است و گاهی چین و چروک نیز به همراه دارد.

 
- بوی چرم

چرم را بو کنید. بوی چرم طبیعی همان بوی بدن حیوان است؛ در صورتی که چرم مصنوعی، بوی پلاستیک می‌دهد.  همچنین اگر چرم، بد ساخته شده باشد بوی بدی به همراه دارد. البته ممکن است با استفاده از خوشبو کننده‌های مخصوص، بوی پلاستیک را از چرم مصنوعی رفع کنند.

اگر قبلا کالایی را تهیه کرده‌اید، می‌توانید آن کالا را بو کنید تا با بوی چرم طبیعی آشنا شوید و به آن عادت کنید. در این صورت بهتر می‌توانید چرم طبیعی را از چرم مصنوعی تشخیص دهید.

 
- حس لامسه

برای تشخیص چرم طبیعی از پلاستیک باید بدانید که چرم اصل دارای سطحی نرم و لطیف است اما برخی از انواع چرم مصنوعی که از جنس پلاستیک هستند، هنگام لمس، سفت و خشن هستند.

چرم طبیعی براساس نرمی و استحکام، به سه دسته چرم سبک، چرم نیمه‌سنگین و چرم سنگین تقسیم‌بندی شده است. ما در چرم بلاگ در مقاله‌ای انواع چرم و تفاوت بین آنها را به طور کامل توضیح داده‌ایم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مقاله پیشنهادی: معرفی کامل انواع چرم موجود در بازار و تفاوت آنها


2- آستر چرم

برای تشخیص چرم اصل به پشت چرم دقت کنید. پشت چرم طبیعی معمولاً پرزدار است؛ درحالی که آستر چرم مصنوعی با نخ دوخته شده است. این روش یکی از مهم‌ترین روش‌های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی است. اما مشکل اینجاست که هنگام خرید کت و کفش، نمی‌توانیم چرم را بشکافیم تا پشت آستر محصول را ببینیم. پس چاره چیست؟ فقط کافی‌است به لبه‌های چرم طبیعی دقت کنید تا بافت پرز مانند را ببینید.


3- واکنش به حرارت

چرم مصنوعی خیلی سریع در مقابل حرارت جمع می‌شود و در حال سوختن بوی خاصی متصاعد شده و دود سیاه رنگی ایجاد می‌کند و خاکستر باقی‌مانده از آن سفت و خشک است. در حالی که یک چرم خوب در مقابل حرارت دیرتر جمع می‌شود و دیرتر آتش می گیرد و در حال سوختن بویی مشابه سوختن موی بدن متصاعد شده و دود سفید رنگی ایجاد می‌کند و خاکستر باقی‌مانده نیز نرم و پودری است.


4- خیس کردن چرم

تماس زیاد و مداوم با آب، باعث آسیب رسیدن به چرم طبیعی می‌شود و حتی ممکن است باعث ایجاد لکه بر روی آن شود. اما استفاده از چند قطره آب روش خوبی برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی است. چرم به طور طبیعی قابلیت جذب آب را دارد. بنابراین می‌توانید چند قطره آب را روی چرم بریزید و چند دقیقه منتظر بمانید. درصورتی که آب روی چرم باقی ماند، کالای شما از چرم مصنوعی ساخته شده است.
 
5- خرید از فروشگاه‌های معتبر

با وجود تمام روش‌های بالا، مهم‌ترین و بهترین راه اطمینان از کیفیت و اصالت محصول چرم این است که کالای مورد نظر خود را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید. در این صورت حتی با وجود مشکلات بعدی نیز خیالتان از بابت خدمات پس از فروش کالا آسوده است و محصول شما توسط کارشناسان باتجربه ترمیم خواهد شد.

اینطور میتوان گفت که عکس این موضوع هم میتواند اتفاق بیوفتد چرا که در گذشته و حال برای مراحل چرم سازی سنتی از مواد و روشهای گیاهی و طبیعی استفاده می کنند و چرم ساخته شده از این طریق هم بدون عوارض و بدون حساسیت به پوست بدن و رنگ های شفاف و طبیعی می باشد.
اما شکی در آن نیست که کم کم با بالا رفتن قیمت رنگهای طبیعی چرم سازهای کمتری در پروسه ساخت چرم از مواد طبیعی استفاده می کنند و به اصطلاح دیگر رنگ های طبیعی نمیصرفه.


با توجه به موضوع مطرح شده تفاوت اول :
چرم های که از طریق گیاهی و سنتی دباغی می شوند می توانند بهتر از دباغی صنعتی و مدرن باشند به شرطی که از مواد عالی و مهندسین خبره استفاده کنند در غیر این صورت می توان گفت چرم های تولید شده از طریق دباغی صنعتی و مدرن بهتر می باشند.


روش های تست
یک تکه کاغذ کاملا سفید برداشته وبا فشار کمی به سرعت روی چرم بکشید و اصحکاک ایجاد کنید در صورتی که رنگ چرم دارای ثبات بالایی باشد کاغذ شما نباید رنگی شود.
توجه این تست را در جایی از کیف یا محصولتان انجام بدهید که کمتر در دید هست مثلا زیر کیف یا زیر آستین کت چرا که امکان دارد درصورت پایین بودن کیفیت چرم رنگ کار برود.


تفاوت دوم:
پوست حیوانات مثل گاو . گوسفند که بیشرین مصرف چرم سازی را دارند همواره در معرض آسیب دیدن هستند.به طور مثال زمانیکه گوسفندان به چراگاه میروند بوته ها و شاخه های درختان می توانند آسیب هایی به پوست حیوانات بزنند.و هم چنین آب و هوا و میزان رطوبت هوا و نوع اقلیم در نوع پوست حیوانات تفاوت ایجاد می کنند.
در ایران بهترین پوستها برای مناطق خراسان شمالی و آذربایجان شرقی می باشد.


روش های تست
از فاصله نزدیک به چرم نگاه کنید بافت چرم باید یکدست باشد و خط و خش و خال در آن کم باشد.


تفاوت سوم :
تفاوت بعدی نوع کشتار حیوان و مرحله کندن پوست حیوان می باشد.به طوریکه در کشتارگاهها از طریق دستگاههای باد و قصابهای حرفه ای کشتار انجام میشود.قصاب های محلی پوست را خراب می کنند و در اصطلاح پوست کاردمال میشود و امکان دارد بعضی نقاط با قطر بیشتر و بعضی نقاط قطر چرم زیاد شود.


روش های تست
واقعا این روش را شما نمیتوانید تست کنید زیرا چرم بعد از اینکه به محصول تبدیل میشود امکان دارد آستر یا لایه چسب را با چرم ترکیب کنند و تشخیص این مساله برای شما سخت می شود.


تفاوت چهارم در طراحی خود محصول:
دقت کنید در مورد خرید محصول چرمی محصولی را انتخاب کنید که تقریبا بیشتر نیازهای شما را براورده نماید.طراحی خوب می تواند لذت استفاده را برای شما بیشتر نماید.


تفاوت پنجم :
تولید محصول با روشهای مدرن و مواد اولیه مثل چسب و نخ و نیروی کاری خوب میتواند شما را برای خرید یک کیف چرم خوب یا یک محصول چرمی دیگر نزدیک کند. در موقع خرید با وسواس به دوخت و نخ و یراق آلات و زیپ و ... توجه کنید .


تفاوت ششم بسته بندی کالای چرمی
اگر تولید کننده به مشتری خود و محصول تولیدی خود بها بدهد باید محصول را در پک بسته بندی ارائه دهد تا خریدار هم رضایت بیشتری نصبت به خرید محصول چرم خود داشته باشد.


تفاوت هفتم گارانتی و خدمات پس از فروش
ضمانت و گارانتی می تواند قیمت یک محصول را بالا برده یا پایین بیاورد ، دلیلش هم هزینه ای هست که به تولید کننده تحمیل میشود ولی تولید کننده با ضمانت خوب میتوانند محصولات بیشتری بفروشد و سود بیشتری بکند.
اصولا ارزان بودن یک محصول چرمی دلیل بر تقلبی بودن آن نیست بلکه بیشتر ممکن است دلیل بر بی کیفیت بودن آن باشد. اصولا آنچه که به نام محصول چرمی با کیفیت و محصول چرمی بی کیفیت نامیده میشوند از ابتدا تا زمان رسیدن به دست مشتری مسیر های متفاوتی را طی کرده اند که در بالا به طور خلاصه شرح دادیم.

  • ۰۰/۰۹/۰۲
  • سحر بیاتی نیا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی